gb de se
 
 
Gallery
Bokning & Kontakt:

Åfallet Naturby

Haddebo: Åfallet 757
697 93 Hjortkvarn
Sverige

+46-(0)76 114 88 11

kontakt@naturby.se
Bo i en vackert inredd tältkåta
Mer info r-arrow
Om gården och fastigheten

Åfallet är ett gammalt torpställe med anor från 1700-talets början. Vi har totalrenoverat torpet senaste åren med miljövänliga nygamla ekologiska metoder = lerputs, trä, ekofiber, äggoljetemperafärger, slamfärg och linoljefärg, samt återvunnet naturmaterial. Det finns få plaster/onaturliga material i huset. Fastigheten är självförsörjande på ström via solceller och huset värms upp med moderna ”massugnar” som eldas med ved från den egna gården.

Hygien och badrum. Torpet är utrustat med ett modernt badrum. På gården finns flera separata ekologiska separett-torrtoaletter = dass. De små barnen får varsin potta, medan de större använder torrtoaletterna närmast där de befinner sig. Det finns två tvättställ i torpet, samt en dusch/badkar.

Gårdsmiljön kan beskrivas i olika miljöer, där området närmast huset består av öppna gräsytor, med inslag av fruktträd och bärbuskar, uthus, samt en sandlåda. Sedan finns ett naturskogsområde med en öppen blåbärsrik gran- och talldominerad skog. I trädgårdsområdet finns våra ettåriga grönsaksland, i naturbyn finns lägerplatser med eldstäder och tältkåtor, och i skogsträdgården finns våra frukt- bär- och perenna grönsaksodlingar.

Adress: Haddebo: Åfallet 757, 697 93 Hjortkvarn
Presentkort


Mer info r-arrow
NATURPEDAGOGISKA UPPLEVELSEDAGAR
för skolklasser och barngrupper

Mer info r-arrow
 
 
 
000000 | © Åfallet Naturby 2010 - 2018 | design / code: arabhorsepromotion.com / webmaxx.wer.pl