gb de se
 
 
Gallery
Bokning & Kontakt:

Åfallet Naturby

Haddebo: Åfallet 757
697 93 Hjortkvarn
Sverige

+46-(0)76 114 88 11

kontakt@naturby.se
Bo i en vackert inredd tältkåta
Mer info r-arrow
Ashtanga Vinyasa Yoga 2-4 augusti 2013

  Helg retreat


Ashtanga Vinyasa Yoga.
Välkomna till en helg fylld av yoga och vackra naturupplevelser!

Under helgen fördjupar vi oss i Ashtanga Vinyasa Yogans första serie- "Primary serie" vi ser på syftet bakom varje position och hittar sambandet mellan andning och rörelse-Vinyasa.

Dagen avslutas med mjukyoga andningsövningar och meditation som öppnar upp spänningar i kropp och sinne.

Helgen passar alla nivåer av deltagare där vi har en Mysore klass tidigt på morgonen följt av en introduktions klass med grunden inom Ashtanga Yogan.

Ashtangayoga är en kraftfull, dynamisk yogametod med sina rötter i Mysore, södra Indien. Sri K. Pattabhi Jois är grundaren av ashtanga yoga ,Pattabhi Jois var lärjunge till Krischnamacharaya, som brukar kallas den moderna hathayogans fader. Yogan ger dig verktygen för att komma i kontakt med och hela dig själv samt gör dig mer närvarande, fokuserad och balanserad, såväl mentalt som fysiskt.
Andning och rörelse är centrala för ashtangayoga. Du använder dig av en särskild andningsteknik (ujjayi), och rör dig hela tiden i takt med andningen och andningen binder ihop olika yogaställningar (asanas) med vissa rörelsesekvenser (vinyasas). Andningen och flödet tillsammans med s.k. kroppslås (bandhas) skapar en inre värme som gör så att du svettas. Den alstrade värmen gör dig mjukare, mer flexibel, samt renar också organ, nervbanor, muskler och leder från gifter och slaggprodukter. Blodcirkulationen ökar, syrehalten förhöjs, immunförsvaret stärks och blodtrycket sänks. Energiflödet öppnas upp och med regelbunden träning blir du frisk, stark och smidig.



En dynamisk form av yoga som hjälper dig att justera, rena och balansera kroppen, skapa rörlighet, styrka och fram- förallt sinnesfrid. Få en upplevelse av att du landar i kroppen, ögonen blir klara och strålar, och kommer in i ett tillstånd av fridhet. En uråldrig lära som i århundrade skapat stillhet i själen och fantastisk energi i kroppen.


"Do your practice and all is coming”
– Sri. K. Pattabhi Jois



Josefin Wikström driver företaget All India Permit Yoga & dance, Naturbyns samarbetspartner

Kursledare: Josefin Wikström har praktiserat yoga de senaste 18 åren och har under stora delar av sitt liv bott och studerat i Indien. I Indien har hon fördjupat sig i Ashtanga Vinyasa Yoga under 2 år samt praktiserar regelbundet vid B.K.S Iyengars Institute i Mumbai. Josefin undervisar med övertygelsen om att det finns yoga som passar för alla. I yogan finns ett lugn, glädje och frihet som är inspirationen när hon undervisar. Josefin har varit delaktig i flera stora yoga projekt inom Kriminalvården och svenska skolan, hon har undervisat sedan 2005. Josefin är en mycket anlitad lärare som arbetar i hela Skandinavien med kurser för stora företag, Oslo Kommun, Polismyndigheten i Sverige samt Örebro och Askersunds kommun. Hon arbetar heltid med yoga och dans och hon mottog 2010 Askersunds kommuns kulturstipendium för sitt arbete med barn och ungdomar.

Josefin är godkänd av internationella Yoga alliance som en 500 hrs RYT inom Ashtanga Vinyasa Yoga. Hon har genomför flera yoga lärarutbildningar och fördjupar sig regelbundet inom olika former av yoga. Hon går just nu John Scotts lärarutbildning inom Ashtanga Vinyasa Yoga i Cornwal Uk.

Läs mer om Josefin och besök hennes webbsida här

 
Naturguidningarna leds av Viktor Säfve med flerårig erfarenhet av naturguidning. Med sina djupa kunskaper om gammelskogens ekosystem och funktion på jorden, leder han spännande naturguidningar där deltagarna får öppna sina ögon för skogens myller av liv! Guidningarna sker huvudsakligen i naturreservatet Hjärtasjöns skärgård, som ligger precis intill till Åfallet Naturby.

Boende och mat: Våra kursdeltagare bor enkelt i tältkåtor med en eldstad i mitten. Åfallet Naturby är ett av Sveriges mest primitiva och jordnära vandrarhem, med utedass, bad i sjön. Dricksvatten hämtas från vår brunn med handpump.

Ekologisk och vegansk frukost, lunch och middag.


Naturbyn ligger alldeles intill naturreservatet Hjärtasjöns skärgård och det är endast 500 m till Hjärtasjön dit du kan ta en avkopplande promenad och bada.

Kostnad: 2500 kr. inkl. mat och boende.

Anmälan: Mejla kontakt@naturby.se eller ring till Viktor: 076 - 1148811. Anmälan tas emot till och med kursstart men först till kvarn! Kursavgiften betalas i förskott till plusgiro: 53 23 76 – 1 OBS! Anmälan är bindande! OBS! Max 15 deltagare.


Medtages:
Ta med lediga träningskläder, varma kläder, badkläder, handduk, sängkläder och gärna en filt!

Datum/tid:  Startar fredagen den 2:e augusti klockan 18:00, slutar 16:00 den 4:e augusti.

Kontakt: 
För mer information om yogan kontakta Josefin på mail: allindiapermit@yahoo.com eller på mobilen: 070 – 421 17 66

För information som rör boende, mat och hitresa, maila oss: kontakt@naturby.se eller ring Viktor: 076 – 11 48 811




Presentkort


Mer info r-arrow
NATURPEDAGOGISKA UPPLEVELSEDAGAR
för skolklasser och barngrupper

Mer info r-arrow
 
 
 
000000 | © Åfallet Naturby 2010 - 2018 | design / code: arabhorsepromotion.com / webmaxx.wer.pl